Neem contact met ons op >
 

Strakke Moderne woning

moderne rietgedekte villa architectenbureau rietendak lamellen modern kader wit gestuct
okt 25 2020

Strakke Moderne woning

Opgeleverde strakke moderne woning. Wat zijn we blij met het resultaat van deze prachtige strakke moderne woning. Een riet gedekte woning met strakke vormen en opvallende details. 01 Architecten Enschede heeft het ontwerp mogen maken voor deze fraaie strakke moderne woning. 

architectenbureau enschede villa gevelisolatie luifel entree symmetrie gelijke opzet

Start van het ontwerpproces

Vanaf het eerste kennismakingsgesprek met onze opdrachtgever hebben we geluisterd naar hun wensen. Doordat we ons voorafgaand aan dit gesprek hebben kunnen voorbereiden met informatie over de locatie en de mogelijkheden ontstond er een prettig gesprek. In het gesprek werden de eerste strakke lijnen van het ontwerp al zichtbaar en konden we dit op kantoor verder uitwerken tot een eerste schetsontwerp! 

Bij onze eerste kennismaking kwamen ze meteen al erg goed voorbereid waardoor ze een goed indruk achterlieten.”

strakke moderne woning

Verfijnen van een strakke moderne villa

Een eerste schetsontwerp is meestal geen 100 procent match. Na de eerste indruk is er ruimte voor verbetering. Deze verbetering ontstaat door de gesprekken die we als 01 architecten Enschede met de opdrachtgever hebben. Wanden worden opgeschoven, ruimten worden geoptimaliseerd. Ook in uitstraling en gebruik wordt het ontwerp steeds verder verfijnd. bij 01 Architecten Enschede vinden we de mening van een opdrachtgever belangrijk. Het is tenslotte niet onze woning die we aan het ontwerpen zijn. Bij 01 Architecten Enschede denken we mee en nemen een adviserende rol aan. We werken scenario’s uit en leggen keuzes voor met onze motivatie.

“Ze hebben ook echt wat gedaan met ons commentaar en het ontwerp zo vaak als nodig aangepast om het goedgekeurd en naar onze wensen te krijgen. Ze hebben zich ook meer dan servicegericht opgesteld.”

Naast advies over de uitstraling, ruimtelijke beleving en materiaal keuze denken we in een vroeg stadium ook mee over de installaties. Voor de bouwaanvraag is de installatie voornamelijk gebouw gebonden. Onze jarenlange ervaring in de luxere woningmarkt geeft ons ook inzicht in het comfort. We kunnen daar onze opdrachtgever mee adviseren en doorverwijzen naar marktpartijen die hierin zijn gespecialiseerd. De technische mogelijkheden van installaties in de woning zijn de laatste jaren flink uitgebreid. Denk daarbij aan warmte terugwinning, ventilatie en verwarming. Daarbij is deze woning voorzien van gevelisolatie met stucwerk. Het resultaat: een goed geïsoleerde woning met een strak afgewerkte gevel.

villabouw architectenbureau leidingen breedplaatvloer

Uitvoering van strakke moderne woning

In ons proces werken we tot er een bouwer betrokken is. Wij werken de stukken uit zodat er voor de bouwer geen vragen zijn. De bouwer kan in zijn eigen proces de woning probleemloos bouwen. Het gaat hier om een stukje verantwoordelijkheid. Uiteraard blijven wij op de achtergrond bereikbaar voor advies. 

Ver nadat “hun rol” er op zat hebben ze ons nog met raad en daad bijgestaan”

En nu de bouw gereed is, de oplevering is geweest zijn we blij verrast over het resultaat. De aluminium lamellen op de verdieping geven een fraai beeld. Daarbij voorkomen ze in de zomer maanden ook dat de woning te warm wordt. De grote glazen pui in de achtergevel biedt met zijn ranke profiel een sterke connectie met de tuin.  Ook de strakke erker aan de voorkant geeft een moderne tint aan deze villa. De symmetrische opzet bij de entree geeft rust en structuur.

moderne villa riet

 

Heeft u zelf een kavel op het oog en bent u benieuwd wat 01 architecten Enschede voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een eerste afspraak of vul ons contact formulier in en we bellen u terug!