Neem contact met ons op >
 

Ondersteunende partijen

Ondersteunende partijen

Adviseurs bij nieuwbouw

  • Bouwen doe je met verschillende adviseurs. De architect kan niet alles. Vandaar dat 01 Architectenbureau Enschede voor u gecategoriseerd een aantal namen hebben van partijen waar wij een goede ervaring mee hebben die u wellicht verder kunnen helpen.

Landschapsadvies

  • Een woning staat niet op een kale vlakte. De aankleding van de tuin speelt hierbij een belangrijke rol. Zeker als de woning in het landschap moet passen en er een groter perceeloppervlak is is een landschapontwerper een logische keuze. Hierbij wordt rekening gehouden met de historie van de plek en oorspronkelijke flora en fauna.

Tuinadvies

  • Niet iedereen komt op een landgoed te wonen maar is er wel behoeve aan een tuinplan. Het advies om de tuin in te richten, welke bomen en planten er goed passen bij de sfeer van de woning.

Interieurontwerp

  • Als architect ontwerpen we de ruimtelijke organisatie. Hoe is de positie van de woonkamer ten opzichte van de leefkeuken en de entree. Een interieur ontwerper gaat met u per ruimte de diepte in. Waar komen welke interieur onderdelen. Hier geld ook het advies van afwerking in de ruimte. Soms kan er door een interieur architect ook nieuwe inzichten komen voor het ontwerp, door bijvoorbeeld het toevoegen van een nis.

Constructeurs

  • Een belangrijke adviseur die nodig is voor de bouwvergunning. De constructeur rekent de woning door en geeft richtlijnen voor de constructie zodat de woning blijft staan. De constructeur geeft aan hoe dik de vloer moet zijn en wat de dikte wordt van de wanden. Vaak zijn hier meerdere mogelijkheden tussen staal, steen of hout.

Bouwbegeleiders

  • Het bouwproces vraagt veel aandacht. Er zijn niet alleen veel keuze momenten maar iemand moet ook toezien dat alle betrokken partijen goed werk leveren. Een specialist weet waar hij op moet letten en kan u hierin goed adviseren. Iemand die voor u opkomt op de bouw en controleert of er wordt gemaakt wat is afgesproken. Een bouwbegeleider kan u hierin ontzorgen.

Installatie advies

  • Sinds nieuwbouw in Nederland gasloos is, is de druk op installatietechniek vergroot. Uw wensen moeten goed passen bij de keuze voor ventilatie, warmtapwater en verwarming. Samen met een installatie adviesbureau worden uw wensen goed vertaald in een passend systeem.

Domotica en verlichting

  • De wereld om ons heen wordt steeds meer “Smart”. Binnen de woning noemen we dit Domotica. Het aansturen van allerlei gebouwfuncties via de smartphone. Denk hierbij aan verwarming, verlichting, alarminstallatie, zonwering.