Neem contact met ons op >
 

Landelijke villa bouwen

Landelijke villa bouwen

Een villa in landelijke stijl betekent ruimte, luxe en privacy. De sfeer die landelijk wonen met zich meebrengt kan omschreven worden als de sfeer van rust en kalmte. Tegelijkertijd staat landelijk voor rustiek en stoer en denken we hierbij aan landhuizen, robuuste woonboerderijen en authentieke schuurwoningen.

Het ontwerpen van landelijke villa’s is één van de leukste uitdagingen voor een architect. Het brede begrip landelijk kan namelijk op vele manieren geïnterpreteerd worden. Eén ding is hierbij zeker, landelijke villa’s stralen rust en warmte uit en zijn een genot voor het oog. 01 Architecten Enschede heeft in de jaren veel ervaring opgedaan met betrekking tot het ontwerpen van villa’s in de landelijke stijl.

De slider hiernaast, hieronder voor mobiele gebruikers, toont een aantal van de door onze ontworpen landelijke villa’s. De eerste stap naar de realisatie van een landelijke villa is namelijk het laten maken van uw droomontwerp. 01 Architecten Enschede helpt u hierin graag verder en biedt u ervaring, kwaliteit en onafhankelijk advies. Wij verwelkomen u graag bij ons op kantoor. Hier kunt u niet alleen goede dosis inspiratie op doen, wij helpen u tevens om uw droomwensen in kaart te brengen. Tijdens het eerste gesprek kunnen we aan de hand van de kavel, een aantal referentiebeelden die u aanspreken en uw wensen al een goede inventarisatie maken van de vereisten.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Wij helpen u graag verder, belmail of vul het contactformulier in.

Kenmerken van landelijke villa’s

Alhoewel het ontwerpen van een landelijke villa altijd gebaseerd is op uw wensen en het ontwerp maatwerk betreft, zijn er een aantal kenmerken die veelal terugkomen in deze stijl:

  • Houten gevelplanken
  • Luiken aan de gevel
  • Compositie van hoofdgebouw en bijgebouwen
  • Aftimmering van de overstekken met hout
  • Toepassen van een mastgoot
  • Handvorm baksteen
  • Golvende dakpannen of riet

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de bouwmogelijkheden? Klik dan op de onderstaande buttons.

Bij de architect
Bij de gemeente
Bij het bouwbedrijf
Rood voor Rood
Ondersteunende partijen

Saksische villa

Het buitengebied van Twente, Gelderland en Drenthe wordt getekend door boerderijen en woningen in de Saksische stijl. Deze stijl kenmerkt zich door houten topgevels, welke veelal zijn voorzien van roodkleurige bakstenen en rode dakpannen. Daarnaast hebben ze veelal een geknikte kap. Deze stijl villa is een voorbeeld van een stijl die perfect past onder de noemer ‘landelijk’.

Landhuis in het buitengebied

Het buitengebied van Overijssel kent ook veel landhuis villa’s. Dit zijn burgerwoningen die tussen de landerijen zijn geplaatst. Ze zijn veelal door notabelen en industriëlen gerealiseerd. Maar ook tegenwoordig verrijzen er nieuwe landhuizen in het buitengebied. Deze stijl kenmerkt zich door de omvang. Vaak zijn de woningen ruim 1000 kuub groot. Een landhuis kan ingetogen zijn, maar ook extravert. Veelal is de hoofdvorm helder en ontstaat er een interessante compositie van aan, uitbouwen. Ook wordt er regelmatig gewerkt met insneden in een helder volume om een fraaie vormgeving te realiseren. Het samenspel met de bijgebouwen maakt de compositie van het erf. Deze is veelal besloten en licht gestrooid. Nokrichtingen kunnen evenwijdig of juist haaks zijn. Dit is afhankelijk van het doel, maar ook de indeling en oriëntatie.

Uw landelijke villa laten bouwen

Bij 01 Architecten Enschede kunt u zich laten ondersteunen bij het ontwerp van uw woning of villa. Dankzij jarenlange ervaring kunnen wij u ondersteunen en begeleiden bij de verschillende facetten van het bouwen en ontwerpen. Onze professionele architecten ontzorgen u samen met onze bouwpartners van A tot Z en houden hierbij voortdurend rekening met materialen, details en de omgeving. Uw belangen en wensen staan voorop. Samen komen we tot het ontwerp wat perfect bij u en het landschap past.

Wilt u meer weten over de verschillende stijlen of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn, laat u dan informeren over de mogelijkheden. Wij maken graag kennis met u en luisteren naar uw wensen.

Terug naar villa laten bouwen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.