Ik wil een intake -->
 

Licht als thema in moderne villa in Twente

licht als thema in moderne villa twente
apr 26 2023

Licht als thema in moderne villa in Twente

Licht is een belangrijk thema is deze nieuwbouw villa in Twente. Het hoofdvolume heeft een wit gestucte gevel met zwarte vlakke pannen. Een uitstraling welke we in onze dagelijkse praktijk vaker tegen komen en altijd een fraaie en frisse indruk geeft. De accenten in dit volume zijn met een lichte taupe kleurige steen verwerkt waardoor er een licht beeld ontstaat. Daarnaast komt er ook veel licht in de woning door de grote glazen puien welke in het ontwerp zijn opgenomen. Op de tekentafel zien we het al voor ons, en nu de bouwvergunning er is kunnen we niet wachten tot we het eind resultaat met u kunnen delen.

lichte taupe kleurige steen

Licht taupe-kleurige steen:

De opdrachtgever wilde geen “standaard” wit met zwarte woning. Het terrasraam en de accenten in deze woning moesten een lichtere uitstraling krijgen. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een lichtere steen. De licht bruine trendkleur Taupe trok de aandacht van de opdrachtgever en van daaruit zijn we gaan zoeken naar een passende steen. Bij de oudste steenfabriek uit Nederland vogelensangh is er een steen gevonden die voldoet aan onze eisen. Met deze mix ontstaat een fris beeld in een lichte tint.

Glas voor natuurlijk licht

Naast de lichte kleurstelling in de gevel heeft het ontwerp ook grote glasvlakken zodat er veel natuurlijk licht binnenkomt. In de achtergevel rijkt een glazen pui vanaf de begane grond tot de dakplaat op de verdieping waardoor er een sterk modern element in de woning komt. De leefkeuken hier achter krijgt hierdoor veel natuurlijk licht en ontstaat een royaal contact met te tuin. Ook de badkamer op de verdieping benut op deze wijze het contact met de privé tuin. Zo kun je heerlijk in het bad genieten van de groene omgeving.

glazenpui voor veel licht in moderne villa twente

Verlichting

Licht is een steeds belangrijker wordend thema in het ontwerp. Met licht kan een ontwerp worden geaccentueerd. Naast het ontwerp van de woning wordt ook steeds vaker de tuin aangelicht. Bij Lumio in Nijverdal heeft onze opdrachtgever een passend advies gekregen. Naast verlichting in huis is er ook aandacht besteed aan het uitlichten van elementen in de tuin en de woning. Zodat er ’s avonds ook een sfeervol beeld ontstaat. Goede verlichting kan het onderliggende karakter van de villa, het interieur en de omgeving versterken.

licht in tuinontwerp nieuwbouw villa twente

Nieuwbouw villa te twente

In dit ontwerp en de keuzes welke onderweg zijn gemaakt zien we een thema terugkomen. Een verbindend element waardoor alle onderdelen van het ontwerp samen vallen. Ontwerpen is dus niet alleen een lijn op papier maar houdt ook samenhang met een gedachtegoed. Een architect kan u als opdrachtgever goed adviseren in de keuzes om de samenhang te vinden. Wanneer de keuzes een thema versterken kan het ontwerp sterker over komen. Een woning ontwerpen? Daar moet je dus niet te licht over denken. Bij 01 architecten Enschede werken we met goed opgeleide adviseurs met ervaring in het ontwerpproces van particuliere villa’s. We begeleiden u als opdrachtgever en werken van grof naar fijn. Samen met u maken we de keuzes om zo tot een verbluffend ontwerp te komen waar u zich helemaal thuis voelt. Heeft u een bouwkavel en bent u benieuwd welk advies we u kunnen geven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor.