Neem contact met ons op >
 

Nieuwbouw woningen en villa’s

Architect Nieuwbouw woning en villa’s bouwen

Een nieuwe woning bouwen is een proces. Een woning laten bouwen is namelijk niet iets wat u jaarlijks doet. Vanaf de eerste gedachte van een nieuwe woning tot aan het daadwerkelijke wonen zijn er een aantal belangrijke keuzes te maken. Wij bieden u hierin graag de helpende hand.

NIEUWBOUW WONING EN VILLA’S ONTWERPEN EN BOUWEN IN ENSCHEDE

Dankzij jarenlange ervaring begrijpen we het proces en begeleiden wij u hierin graag. Veel tevreden opdrachtgevers zijn u voor en zijn trots op hun nieuwbouw woning of villa. Wij maken graag kennis met u en luisteren naar uw wensen.  Onze specialiteit is maatwerk en samen zorgen wij ervoor dat uw woning uitstraling heeft en naadloos bij u aansluit.

“Kiest u voor een architect, dan kiest u voor kwaliteit”

De afbeeldingen die u hierboven kunt zien zijn een selectie van de door 01 Architecten Enschede ontworpen nieuwbouw woningen en villa’s en komen voort uit particulier opdrachtgeverschap. Wij van 01 Architecten Enschede specialiseren ons in het ontwerpen van dit soort nieuwbouw woningen en villa’s.

U heeft nieuwbouw plannen, maar waar begint u?

Er zijn veel verschillende manieren om de realisatie van uw woning waar te maken. Veelal begint het proces met het verkennen van de mogelijkheden en komen wij vragen tegen als:

 • Hoeveel kost een nieuwbouw woning?
 • Hoeveel kost een architect?
 • Hoeveel ruimte heb ik eigenlijk nodig om een villa te bouwen?
 • Welke sfeer spreekt me aan?
 • Welke woning past er op mijn kavel?
 • Hoe werkt het proces van de nieuwbouw van een woning?
 • Wat doe ik als eerst wanneer ik wil nieuwbouwen?

­
Dit zijn allemaal logische vragen en wij helpen u hierin graag op weg. De eerste stap hierin is de aanvraag van een (vrijblijvend) adviesgesprek. U kunt ons altijd bellen, mailen of het contactformulier invullen. Samen met u gaan we kijken naar uw wensen en de mogelijkheden en brengen dit in kaart. Op onze website kunt u ondertussen al meer lezen over het bouwproces en de verschillende facetten die hierbij komen kijken.

STIJLVOLLE NIEUWBOUW WONING

Wij streven ernaar om een huis te realiseren waar u zich altijd thuis zult voelen. Uw wensen staan voor ons centraal en wij zijn de vertalers hiervan. Dankzij onze jarenlange ervaring in het ontwerpen weten we precies waar we op moeten letten en wat mogelijke valkuilen kunnen zijn. De kunst hierbij is om het programma, de uitstraling en het budget van een woning te verenigen in een aansprekend goed ontwerp.

Er zijn verschillende sferen en stijlen waarin we ontwerpen maken. Een aantal belangrijke stijlen staan hieronder omschreven.

Nieuwbouw stadsvilla:

  • Bij nieuwbouw villa’s denkt men meestal aan een luxueuze vrijstaande woning in het buitengebied, dit is echter allang niet meer altijd het geval. Tegenwoordig zien we een stijging in de vraag naar een urban villa. Of zoals we in Nederland zeggen een stadsvilla. Zoals de naam al doet vermoeden, is een stadsvilla een luxueuze woning in de stad. Deze hebben veelal een groot volume maar staan vaak niet vrijstaand. Hierbij bieden stadsvilla’s wel andere mogelijkheden voor de ruimtelijke beleving.

 

Nieuwbouw villa’s in jaren 30 stijl.

  • De woningen uit de jaren ’30 van de vorige eeuw worden gekenmerkt door tijdloze en unieke ontwerpen. De jaren ’30 sfeer wordt op verschillende niveaus in het ontwerp teruggebracht. Dit gaat over de hoofdopzet van de woning, de indeling maar ook de materialisatie en detaillering.

 

Nieuwbouw villa in architectonisch concept

  • Deze stijl is moeilijk te omschrijven, maar biedt voor ons juist meer uitdaging om te ontwerpen. Samen met u gaan we kijken naar uw wensen en bedenken we een concept waar het programma binnen past. U bent niet opzoek naar een woning in zijn klassieke vorm, maar zoekt meer uitdaging en ruimte en beeld.

 

Nieuwbouw woning in Saksische stijl

  • Het buitengebied van Twente, Gelderland en Drenthe wordt gekenmerkt door boerderijen en woningen in de Saksische stijl. De Saksische stijl kenmerkt zich door houten topgevels, welke veelal zijn voorzien van roodkleurige bakstenen en rode dakpannen. Een leuk en opvallend kenmerk is de naar buiten knikkende daklijn.

­
Wilt u meer weten over de verschillende stijlen of kunnen wij u ergens anders mee van dienst zijn, laat u dan informeren over de mogelijkheden. Wij maken graag kennis met u en luisteren naar uw wensen.