Ik wil een intake -->
 

Fraai familiehuis te Laren

compleet familiehuis
sep 15 2023

Fraai familiehuis te Laren

Op een prachtige plek met uitzicht op de heidevelden van Laren hebben we dit fraaie familiehuis mogen ontwerpen. Deze nieuwbouw villa staat op een breed perceel aan de rand van het heide gebied. Vanuit de woning is er een prachtig uitzicht op de natuur. Een ideale plek om een familiehuis te realiseren. We vinden het zelf een schitterende villa geworden, die bovendien compleet is met alle voorzieningen die je op deze plek wilt samenbrengen.

 

Speelse vormgegeven familiehuis

Een familiehuis ontwerpen is niet  zomaar iets. Deze fraaie nieuwbouw villa hebben we speels vorm gegeven. Op verschillende plekken hebben we gebruik gemaakt van topgevels om het uitzicht richting te geven. Daarbij geven de dakkapellen op dit familie huis de hoogte die je binnen verwacht. Hierdoor is de opzet herhalend en een samenhangend geheel. We hebben de maximale opzet kunnen realiseert binnen de grenzen van het bestemmingsplan. In goed overleg met de gemeente is het bouwblok op detailpunten aangepast om zo het optimale resultaat voor onze opdrachtgever eruit te halen.

speelse opzet met topgevels en dakkapellen familiehuis

royale leefkeuken voor het hele gezin

 

Een familie ben je samen.

Een goed familiehuis ontwerpen is niet alleen een fraai ontwerp maken. Net als in een familie is het een combinatie van verschillende specialisten. Het optimale resultaat behaal je door specialisten die goed met elkaar samenwerken. Naast een goed ontwerp kan een opdrachtgever ook veel steun vinden bij een goede bouwbegeleider. Een schakel tussen architect en bouwer, en daarbij het volledige ontzorgen van de opdrachtgever. 01 Architecten Enschede heeft een langlopende samenwerking met Cortus Bouwregisseurs uit Hengelo. Ook bij dit project was Cortus betrokken in de begeleiding van de bouw en de uitvoering van het interieur en het tuinplan.

Het schitterend vormgegeven interieurplan komt voort uit de samenwerking met “Linda Pol ontwerpstudio”. Dit fraaie familiehuis is vormgegeven met veel eigentijdse elementen waardoor een optimaal resultaat is ontstaan tussen het exterieur en het interieur.

 

Ontspanning in de kelder.

Onder de gehele  oppervlakte van de woning is er een kelder toegepast. Hierdoor is er bijzonder veel extra ruimte ontstaan. Met ruim voldoende vrije hoogte in de kelder voelen de ruimten prettig aan. Het gebruik van daglicht mogelijkheden zoals een koekoek laat je bijna vergeten dat je ondergronds verblijft. De ruimten op dit niveau zijn bedoeld om te ontspannen. We vinden hier bijvoorbeeld een bar met ruime tv hoek, een fitness gedeelte en een persoonlijke wellness. Daarnaast zijn er nog enkele gastenverblijven mochten er nog andere familieleden overnachten. Hierdoor wordt het echt een compleet familiehuis.

ontspannen in bar

fitness gecombineerd met wellness in kelderruimte

Hoogte in de kap benutten

In het omgevingsplan, voorheen het bestemmingsplan, staan regels hoe hoog de druiplijn en de hoogte van de woning mag zijn. Deze regels geven een duidelijke richting aan de vorm van de bebouwing. Voor dit familiehuis hebben we op de verdieping de hoogte van de kap benut en is dit zichtbaar in de ruimten. Op sommige plekken is de zoldervloer achterwege gelaten zodat er extra hoogte ontstaat. Hierdoor ontstaan verrassende ruimten die een spectaculaire dynamiek aan de ruimte geven welke goed past bij de uitstraling van dit familiehuis.

hoogte onder de kap in spectaculaire slaapkamer

Huis en Tuin

Dit familiehuis is bijzonder compleet. Niet alleen is de binnenkant compleet met een combinatie van wonen en ontspannen. Ook de tuin past bij dit familiehuis. Zo is het royaal aangelegd en rustig vormgegeven een de rand van de Larense heidevelden. In de tuin vinden we een bijpassend bijgebouw met een overdekt zwembad en een royale veranda waar de hele familie onder past.

royaal prive binnenzwembad in bijgebouw

Royale veranda met zwembadgebouw

Zelf nieuwbouwen?

Heeft u een kavel en denkt u aan nieuwbouw? En wilt u ook een thuis wat perfect aansluit bij uw wensen? Neem dan contact op met 1 van onze architecten. Ze helpen u graag verder!

nieuwbouw villa familiehuis architect enschede