Ik wil een intake -->
 

Nieuwbouw locatie het Leuriks

Het Leuriks
dec 09 2022

Nieuwbouw locatie het Leuriks

Een nieuwbouwlocatie op nog geen 11 minuten van het stadscentrum van Enschede. Het Leuriks biedt in de eerste fase 32 nieuwbouw kavels waar u uw droomhuis kan realiseren. Bent u een van de geïnteresseerden en heeft u wellicht een optie op een kavel; Neem contact op met 01 Architecten Enschede en laat u informeren over het nieuwbouw proces op deze locatie “Het Leuriks”. Bij 01 Architecten Enschede zijn we specialist op het gebied van wonen en hebben we goede contacten met de gemeente Enschede. Samen met uw persoonlijke woonwensen en onze kennis op het gebied van regelgeving kunnen we uw droomwoning vormgeving.

Het Leuriks

Het plan gebied “Het Leuriks” ligt in het oostelijk deel van Enschede. De kavels liggen in een groen stedelijk gebied waar er alle ruimte en vrijheid wordt geboden om uw droomwoning te realiseren. Centraal in deze wijk komt er een groene ontmoetingsplek. Hier kunt u als bewoner samenkomen om te spelen, sporten en ontspannen. Het terrein krijgt een groen karakter door de aanleg van verschillende wilde bloemen, fruitbomen en verschillende struiken. Ook water krijgt een centrale plek voor de afvoer van regenwater. Kortom een fraaie plek nabij het centrum en dicht bij de snelweg. Eind 2022 gaat de eerste fase in verkoop en komen er 32 kavels beschikbaar. Via het Kavelaanbod van de gemeente Enschede kunt u meer informatie vinden over deze nieuwbouw kavels.

Het plangebied

Deze nieuwbouw locatie is opgedeeld in 3 deelgebieden. Elk deelgebied heeft zijn eigen set van beeldeisen, waarbij er in materiaalgebruik ook enige samenhang wordt gezocht. Door de groene opzet van het plan heeft het gebruik van natuurlijke materialen de sterke voorkeur. Ook grotere gevelopeningen worden in het plan erg gewaardeerd zodat er veel contact is met de groene omgeving.

De Frisse Mix

het meest noordelijke deel van het plangebied het Leuriks moet voldoen aan de beeldeisen van “de Frisse mix”. De naam zegt het al; hier mag een frisse mix ontstaan van bouwvolumes. Zowel woningen van 2 lagen met een kap, als een strak kubistisch volume zijn hier mogelijk. De kavels liggen in west-oostelijke richting waarbij de oriëntatie van de woning kansen biedt voor zon georiënteerde tuinen.  Onderstaande beelden zijn slechts een selectie van onze eerdere ontwerpen welke als inspiratie voor dit deelgebied kunnen dienen.

Moderne kubistische woning het leuriks

2 lagen met een kap het leuriks

De Boskamer

het centrale deelgebied van het Leuriks valt onder de beeldeisen van De Boskamer. Dit deelgebied wordt ook vanuit westelijke en oostelijke richting beschermd door een groene bosrand. De bouwvolumes in dit deelgebied moeten verplicht een kap krijgen. strakke moderne volumes worden in dit deelgebied niet toegestaan. Kernwoorden voor de boskamer zijn intiem, landelijk en eigentijds. Het Leuriks heeft royale kavels tot ruim 700 m2. Onderstaande ontwerpen zouden een inspiratie kunnen zijn voor uw droomwoning in dit deelgebied van het leuriks.

landelijk intiem wonen

Architectenschede_Moderne

Rustieke velden

De onderste zone van het Leuriks zijn bestemd als de rustieke velden. De oriëntatie van de woningen wordt hier vrijgelaten waardoor u de vrijheid heeft om de ideale ligging te creëren. De oppervlakte van de bebouwing is in dit deelgebied het grootst van allemaal. De bouwhoogte is daarin dan wel een stuk lager. Een ideale plek voor woningen met veel programma op de begane grond. Woningen met een kap mogen dan wel weer hoger waardoor er ook veel ruimte tussen de bebouwing kan ontstaan. De hoogtes van bouwvolumes kunnen namelijk speels afwisselen. Hieronder enkele ontwerpen van 01 architecten Enschede die een mogelijke inspiratie kunnen zijn voor uw bouwplan op het Leuriks.

Nieuwbouw Leuriks

moderne villa in het landschap

 

Het nieuwbouw proces

Wanneer u een optie heeft op een kavel in het Leuriks kan het een goede stap zijn met een architect van 01 Architecten Enschede een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door ons contact formulier in te vullen zodat een van onze architecten met u contact kan opnemen om een afspraak te plannen. In dit kennismakingsgesprek kunnen we een globaal idee geven van het proces van nieuwbouwen. In dit gesprek kunnen we uw woonwensen ook meenemen waarna wij een eerste schets voor u kunnen maken. In dit gesprek kunnen we u ook een voorbeeld laten zien van het product van onze eerste schets. Deze schets is het begin van een proces wat van grof naar fijn werkt. Wij hopen samen met u een droomwoning op het Leuriks te realiseren!