Neem contact met ons op >
 

Wonen in het Landschap

villa modern overijssel twente architecten modernevilla veranda kader strak wonen
okt 18 2019

Wonen in het Landschap

wonen in het landschap

Wonen in het landschap is een andere beleving dan wonen in de wijk. In de wijk vinden we vaak huizen zoals ieder kind dit tekent. Een woning is dan een door muren omsloten ruimte met een puntdak. De vormgeving van deze woningen heeft zich in de loop van de jaren sterk ontwikkeld. Zo kennen we de stijl uit de jaren-30. Hebben we kenmerkende bouw uit de jaren 60-70. Maar de openheid van het landschap biedt mogelijkheden voor een totaal andere beleving.

gesloten karakter

entree

 

Ruimtelijkheid

Het landschap kenmerkt zich door een weidse blik. Wonen in het landschap biedt vrij zicht over de ruimtelijkheid van de omgeving. Deze vrijheid hebben we terug laten komen in het ontwerp. Vanaf de openbare weg heeft het ontwerp een gesloten karakter. Door een evenwichtige plaatsing van de vertrekken in de woning is er een natuurlijke scheiding ontstaan tussen openbaar en privé. Het bijgebouw is verbonden doormiddel van een doorgetrokken muur. Naast een toegangspoort naar het privé gelegen achtererf vormt het ook de verbinding tussen garage en woning.

De begane grond van de villa wordt iets boven het maaiveld geplaatst waardoor het loskomt uit het landschap. Een inrit naar de kelder maakt deze ruimte onder de woning goed bereikbaar. De wanden vormen een kader die om de woonruimte is gebouwen. Dit kader is op de zij flanken zoveel mogelijk ingevuld met glas. Hierdoor wordt de weidsheid van het landschap geaccentueerd. Vanuit de ruimte heb je een open zicht over het landschap.

buitenruimte

uitzicht van binnenuit

Kenmerkend kader

Het overstekende dak versterkt het kader, wat aan alle kanten buiten de wanden steekt. Hierdoor is er ook een galerij mogelijk rondom de woning. Dit kader is ook terug te vinden in de materiaal keuze van de woning. Het omgevouwen kader is opgebouwd uit een materiaal. De wanden tussen dit kader bestaan uit glas en metselwerk.

kader

kader benadrukt vorm

verbijzondering metselwerk

 

Bij 01 Architecten Enschede denken we graag mee met uw woonwensen. Zodat u kan wonen in het landschap. Een moderne woning die de kansen van het landschap benut. Een moderne villa op uw wensen afgestemd. Mogelijkheden om materialen op uw wensen af te stemmen. Ruimtelijke kwaliteit in een woning die op mag vallen. Wij staan voor u klaar om uw woonwensen te bespreken!

moderne villa in het landschapSchetsontwerp moderne villa