Neem contact met ons op >
 

Speelse riet gedekte villa aan het water

Speelse riet gedekte villa 't gooi architect enschede modern
sep 17 2021

Speelse riet gedekte villa aan het water

In een prachtige nieuwbouwwijk in de Blaricummermeent is deze speelse riet gedekte villa opgeleverd. Met de veranda aan het water geeft deze villa een ultieme plek van rust. Het volume kent veel verschillende hoeken, afgewisseld met een verspringende druiplijn. In de woning is veel glas toegepast. Hierdoor is er optimaal zicht over het water.

architect enschede riet gedekte villa aan het water steiger speelse opzet wit gekeimd

Speelse opzet

Deze speelse riet gedekte villa kenmerkt zich door de donkere plint van baksteen. Vanaf deze plint geven de wit gekiemde wanden een frisse uitstraling. Op de verdieping is een zwarte houten gevelbekleding toegepast. De goudkleurige riet gedekte kap geeft een warme tint aan deze fraaie villa. In de villa is gekozen om een hogere vrije hoogte toe te passen waardoor de ruimte extra royaal overkomt. De toepassing van de donkere boeien en strakke aluminium nok geven deze speelse riet gedekte villa een eigentijds karakter. Door de toepassing van aluminium kozijnen zijn grotere glazen puien mogelijk gemaakt. Deze speelse riet gedekte villa ligt aan het einde van het hofje, waardoor er een prachtig panoramisch uitzicht op het naastgelegen water. Een vrijstaande villa waarin alle elementen goed tot zijn recht komen.

Het hele jaar een perfecte plek

Of het nu een warme zomerse dag is, of een regenachtige herfstdag; voor de bewoners is er in deze woning een zitplek gecreëerd voor het hele jaar. Aan de zijkant van deze speelse villa is een prachtige veranda. Het kavel ligt op een verhoging waardoor je vanaf deze veranda heerlijk uitkijkt over het naastgelegen water. De veranda heeft ook veel contact met de tuin, waardoor er een oase van rust ontstaat.

Aan de achterzijde van de woning is er een vlonder gerealiseerd met een knusse zithoek aan het water. Met deze zithoek is het voor de kinderen ook gemakkelijk om even een frisse duik te nemen. Op de oostzijde van de woning is een kleine nis waar in de ochtend een heerlijk kopje koffie gedronken kan worden. Juist voor dat kleine moment.

veranda zitplek kader buitenruimte uitzicht veel glas archictenbureau gooimeer

Nieuwbouw in het Gooi

De nieuwe woonwijk De Blaricummermeent is gelegen aan de noordzijde van Blaricum in de provincie Noord-Holland. Deze wijk heeft een prachtige liggen tussen het Gooimeer en het oorspronkelijke dorp Blaricum. In deze wijk is veel ruimte voor een villa aan het water, waardoor woonplezier als zekerheid telt. Heeft u bouwplannen en heeft deze speelse riet gedekte villa u geïnspireerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. 1 van onze architecten belt u terug om een vrijblijvende afspraak te maken.