Neem contact met ons op >
 

Eiken gebinten in landelijke villa

Vrijstaande woning architect eiken hout rietgedekt nieuwbouw
jul 03 2020

Eiken gebinten in landelijke villa

Op de prachtige locatie van Kasteelpark De Cloese heeft 01 architecten enschede een woning mogen ontwerpen. Deze landelijke villa kenmerkt zich door het gebruik van de eiken houten gebinten in de voorgevel. Deze referentie naar het oude ambacht is een knipoog naar het landelijke verleden. 

Door het gebruik van natuurlijke materialen behoudt de woning een landelijk karakter. Toch zijn er moderne elementen toegevoegd om een eigentijdse invulling te krijgen. Langere dakvensters brengen niet alleen veel licht op de verdieping, maar breken het dakvlak op subtiele wijze. De entree ligt iets naar voren en de gevelinvulling is symmetrisch opgezet.

Door de ligging in het kasteelpark staat de woning zoveel mogelijk in het groen. Een bijzondere woning in het landgoed. Door goed na te denken over de oriëntatie van de woning is er zoveel mogelijk ruimte voor een grote achtertuin. Vanaf de veranda geeft het een heerlijk rustig gevoel. Ook in de platte aanbouw komen de eiken gebinten weer terug waardoor het een relatie legt met de voorgevel.

Door de toepassing van het natuurlijke riet als dakdekking benadrukt het de uitstraling van landelijke villa. De hoge gemetselde schoorsteen breekt het dakvlak aan de achterzijde. Grote tuindeuren versterken het contact met de tuin en bieden toegang tot de royale veranda.

Het schuin aangesneden dak overstek geeft de woning een moderne invulling. Daarbij helpt het de woning ook tegen opwarming in de zomer omdat er een groter deel van de gevel in de schaduw komt te staan. Een praktische oplossing om de woning energiezuinig te maken. Maar het ziet er natuurlijk gewoon mooi uit! 

Heeft u ook nieuwbouw plannen en zoekt u een architect die u vanaf het begin kan begeleiden en adviseren?  01 Architecten Enschede denkt graag met u mee. We hebben veel ervaring op het gebied van vrijstaande woningen waarbij wooncomfort voorop staat.