Neem contact met ons op >
 

kubistische woning gemoderniseerd

Modern Kubistisch wit stucwerk houten accenten verbouw architect Enschede
jun 12 2020

kubistische woning gemoderniseerd

bestaande kubistische woning gemoderniseerdEind mei is de is de vergunningsaanvraag voor de verbouw van een kubistische woning bij de gemeente ingediend. 01 Architecten Enschede heeft het ontwerp mogen maken om deze bestaande kubistische woning te moderniseren. De bestaande constructie is zoveel mogelijk intact gehouden. Een strak wit volume met grotere houten gevelvlakken. Door de toepassing van gevelisolatie krijgt de kubistische woning niet alleen een nieuwe uitstraling maar kan het ook mee in de tijd. Met dit ontwerp hebben we de woning beter geïsoleerd.

Modern Kubistisch wit stucwerk houten accenten verbouw architect Enschede

De bestaande woning stond al tijden leeg en daarmee raakte het wat verwilderd in het straatbeeld. Zowel intern als het exterieur is aangepakt om deze woning weer een nieuwe toekomst te geven. Met een uitbreiding aan de achterzijde is er ruimte gemaakt voor een moderne woonkeuken. Een grote glazen pui geeft veel licht en een open verbinding met de tuin. Wat goed uit kwam was de hogere vrije hoogte op de begane grond waardoor de woning royaal overkomt. Een hoogte wat goed past bij de huidige eisen. De houten gevelinvulling op de verdieping geeft deze kubistische woning een stoer karakter aan de buitenkant.

De gevel wordt aan de buitenzijde geïsoleerd. Een effectieve toepassing om het energie label van de woning te verbeteren. Deze gevelisolatie is tevens een goede basis voor de stuclaag die de woning een fris nieuw uiterlijk geeft. De witte gevelvlakken contrasteren goed tegen de natuurlijke houttint van de accentvlakken.

Nog even wachten op afhandeling van de aanvraag bij de gemeente, maar dan kan de bouw starten en kijken we uit naar het eindresultaat. Heeft u nu ook bouwplannen? Neem dan contact op 01 Architecten Enschede en we denken graag met u mee.