Neem contact met ons op >
 

nieuw architectenbureau in Enschede

nov 01 2019

nieuw architectenbureau in Enschede

Er is een nieuw architectenbureau in Enschede gevestigd. 01 Architecten Enschede opent de deur als partner in het bouwproces. Zowel voor de particulier als zakelijke opdrachtgever gaan wij aan de slag. Samenwerking met u als opdrachtgever is voor ons als architect belangrijk. Samen kun je meer bereiken, zoals we terugvinden in het ontstaan van de stad Enschede. Door de samenwerking van de verschillende buurtschappen is de stad verder ontwikkeld. Het bouwproces is daarin niet anders. Door de juiste samenwerking kunnen we uw nieuwbouw plannen realiseren. Enschede kent vele architecten. De kwaliteit van 01 Architecten Enschede is:

  • persoonlijke advisering
  • laagdrempelig toegankelijk
  • architectuur die aansluit bij uw wensen

Als architect in Enschede spelen we in op nieuwbouw woningen en stedelijke ontwikkeling. Specialisaties daarin zijn:

  • stadsvilla’s
  • bedrijfspanden
  • in- en uitbreidingsgebieden
  • bouwen in het buitengebied

Architect voor uw nieuwbouw woning

01 Architecten Enschede is een ervaren partner wanneer u kiest voor  nieuwbouw. Een nieuwbouw woning realiseren is een proces. Een proces waar wij als architect u goed in kunnen begeleiden. Dit proces begint met een vrijblijvende kennismaking, waarin we luisteren naar uw programma en wensen. In dit gesprek kunnen we u ook laten zien wat u van ons als architect mag verwachten. We nemen ook een voorbeeld van een schetsboek mee, zodat u ziet hoe een vervolgstap er uit kan zien. Duidelijkheid in het proces vinden wij belangrijk.

 

Het proces is dynamisch. Wij begeleiden u langs de verschillende stappen. Soms komt het voor dat we een stap in het proces moeten herhalen. Wij hebben veel ervaring met nieuwbouw in de particuliere woningmarkt om dit proces zo soepel mogelijk te doorlopen. Anticiperen op de situatie is daarbij van belang. Zo kan het zijn dat het plan moet worden aangepast omdat de gemeente niet mee kan gaan in het beeld. Soms vallen de bouwkosten tegen en moet er een bezuinigingsronde plaatsvinden. Tijdens dit proces blijven wij steeds zoeken naar de best mogelijke oplossing voor uw situatie. Persoonlijke aandacht in dit proces zorgt er voor dat u grip blijft houden op het proces.

 

Stadsvilla’s en Twentse architectuur

Als architectenbureau in Enschede zijn we al verschillende keren in Enschede en omgeving actief geweest. Zo hebben we verschillende stadsvilla’s in de wederopbouw van Roombeek gerealiseerd. Stadsvilla’s kenmerken zich door stedelijk bouwvolume op een relatief klein perceel. De ruimtelijke kwaliteit van de woning wordt gezocht in de hoogte. Het kan dat het programma  meer verdeeld wordt over de verschillende bouwlagen. Hoge plafonds en ruime vertrekken zijn kenmerkend voor een stadsvilla. De ruimtelijkheid van een villa in de vorm van een woning midden in de stad. De stadsvilla biedt een unieke woonlocatie in het hart van de stad. Bij voorkeur is een stadsvilla voorzien van een plat dak. Hierdoor komt de gevel als sprekend element naar voren uit het straatbeeld. Verbijzondering van de gevel is dan ook een terugkerend item, passend binnen uw eigen voorkeur.

Architect voor ondernemers uit Enschede en omstreken

Ons architectenbureau in Enschede richt zich niet alleen op de nieuwbouw van woningen in Enschede. Ook zetten wij onze kennis en ervaring in voor ondernemers om zakelijk bebouwing te realiseren. Onze zakelijke opdrachtgevers breiden zich steeds verder uit. Zo zijn we actief voor makelaars en ontwikkelaars. Maar werken we ook voor ondernemers die een nieuw bedrijfspand zoeken. We luisteren naar uw bedrijfsproces en gaan graag voor u aan de slag om een ontwerp te maken wat hier naadloos bij aansluit. De uitstraling van het bedrijfspand is de uitstraling van het bedrijf.

 

Voor ontwikkelaars en makelaars denken we graag mee bij ontwikkellocaties in en buiten de stad. Binnen de regels van het bestemmingsplan zoeken we naar de juiste oplossing. We denken graag mee met verkavelingsopties ten behoeve van woningbouw maar ook naar de commerciële kansen voor gebieden in de vorm van een appartementen complex met een commerciële plint. Ook hierbij is de uitstraling van het totale pand belangrijk. Het moet passen in het straatbeeld, de buurt en de wijk.

Bedrijfspanden en ontwikkelingen

Het architectenbureau in Enschede heeft ervaring met het ontwerpen van bedrijfspanden en zijn vaker actief voor ontwikkelingslocaties. Door onze ervaring met woningen zijn appartementen gebouwen of gebiedsontwikkeling ons op het lijf geschreven. We denken graag met u mee over de verkaveling en oriëntatie. Met de juiste mix van kavelgrootte en woning kunnen we het hoogste rendement halen op uw investering. Inspelen op de marktvraag is daarbij van belang. Is er veel vraag naar grondgebonden woningen of juist meer naar een appartementencomplex. Deze keuze hangt ook af van welke mogelijkheden het bestemmingplan toestaat, maar ook hoe we de toekomst zien voor de locatie.  

Inspiratie van de Architect

Architectuur is een breed vakgebied. Als architectenbureau in Enschede richten we ons dan ook op  stedelijke architectuur. Deze architectuur wordt gevoed door onze eigen inspiratie. Inspiratie is een belangrijke bron. Onze architectuur wordt niet alleen gevormd door de architectuur waar wij door geïnspireerd zijn, maar ook de beelden die u als opdrachtgever aanlevert spelen een belangrijke rol. Moderne plat afgedekte woningen waarbij een verrassende mix is neergezet van gevelinvulling en materiaalkeuze heeft onze voorkeur. Open plattegronden en een duidelijke scheiding tussen openbaar en privé gebieden. Het leven in de stad is een leven in de drukte van de dag. Op de begane grond is er veelal bedrijvigheid om de woning. Maar ook daar is behoefte aan een plek voor een warme zomeravond.

We halen inspiratie uit strakkere moderne architectuur met zorgvuldige detaillering. Daarnaast volgen we ook de ontwikkelingen in de sector op het gebied van techniek en regelgeving. Naast onze inspiratie bronnen zijn we ook benieuwd naar uw inspiratie. Architectuur is een vakgebied waarbij smaak, ervaring en technische kennis belangrijke raadgevers zijn. Wat voor de een mooi is, vindt de ander minder fraai. Daarom is het belangrijk dat de architect in dienst is van zijn opdrachtgever en goed luistert naar dat wat u als opdrachtgever mooi vindt.

Heeft u nieuwbouw plannen en bent u opzoek naar een architect? Neem contact op met het nieuwe architectenbureau in Enschede.